Венерині черевички

14 травня на базі Перетіцького НВК «ЗШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» відбулось засідання інтегрованого ПМО вчителів біології і хімії, яке працює над проблемою «Формування комунікативної та соціальної компетентностей учнів шляхом проектних технологій». Присвячено воно було ролі екологічної стежини у формуванні діяльнісного компонента екологічного виховання школярів. 
Методист Батіг О.І. розповіла про методичні рекомендації по створенню, функціонуванню екологічної стежини, а саме:  естетичну виразність навколишнього ландшафту;  кожна стежка повинна бути не схожа на інші; маршрут стежки вибирається з урахуванням рішення навчально - виховних завдань з питань раціонального природокористування ; обладнання та оформлення спеціально обладнаної в освітніх цілях природної території. Досвідом по організації, розробки маршрутів, зупинок, тематик проведених досліджень поділились досвідчені природодослідники: Гладиш Наталія Романівна (вчитель Волицької ЗШ І-ІІІ ст.), Кріцак Надія Ярославівна (вчитель біології Варязької ЗШ І-ІІІ ст.), Козярська Галина Андріївна (вчитель біології Перетіцького НВК «ЗШ І-ІІІ ст. – дитячий садок»), Савчин Тетяна Яківна(вчитель біології Тудорковицького НВК «ЗШ І-ІІ ст. – дитячий садок»). Педагоги в цікавій формі розповіли про особливості екологічних стежин на базі освітніх установ. Вчителі біології і хімії мали можливість відвідати екологічну стежину «Венерині черевички», помилуватись цвітом цієї унікальної по красі рідкісної рослини з родини Орхідних, яка занесена в Червону книгу України, Міжнародну Червону книгу та прозростає лише у трьох місцях нашої країни - в Криму, на Тернопільщині та на околицях села Перетоки. Ця квітка вражає своєю миловидністю, тендітністю та красою, яку можна розглянути, лише нахилившись до неї. Околиці села Перетоки багаті на різноманітність квіткових рослин, тут росте біля 90% представників всієї флори України. Імовірно, що це пов’язано із особливостями ландшафту і грунтів. Учасники ІПМО були сповнені гарного настрою від спілкування з природою і навіть непогода не зіпсувала позитивних емоцій.

 Щиро вдячні дирекції та вчителю біології   Перетіцького НВК «ЗШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» за суттєву  допомогу в організації семінару, змістовну екскурсію навчальним закладом.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тестовий контроль знань по темі «Метали» Хімія, 11 клас (рівень – стандарт)

Контрольна робота з хімії 11 клас (рівень – стандарт) по темі «ХІМІЧНІ РЕАКЦІЇ»

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ З ХІМІЇ ПО ТЕМІ «ХІМІЧНИЙ ЗВ'ЯЗОК» (11 КЛАС, РІВЕНЬ – СТАНДАРТ)